SOLI A DOCHUCOVACÍ SOLI

Bylinková sůl 

Použití: Na saláty, sýry i do těstovin 

Složení: Sůl (max.75%), koření (Cibule, petržel list, celer list, kopr špičky, oregano, bazalka, tymián).

Popis: BYLINKOVÁ SŮL





                                                                                               

Himalájská sůl jemná

Použití: Čistá přírodní krystalická sůl

Popis: HIMALÁJSKÁ SŮL HRUBÁ

Země původu: Pakystán




                                                      

                                       

Sůl kouřová

Použití: Dodá pokrmům příjemné uzené aroma

Složení: Sůl 98%, aroma, cukr, E 150d, paprika.

Popis: SŮL KOUŘOVÁ

Dodá uzeninám, klobásám a podobným potravinářským výrobkům příjemné uzené aroma, používá se i jako rychlosůl.  

Česneková medvědí sůl

Použití: Kořenící sůl lahodné česnekové vůně a chuti. 

Složení: Sůl (max.57%), česnek granulovaný, medvědí česnek 5%.

Popis: ČESNEKOVÁ MEDVĚDÍ SŮL

Kořenící sůl česnekové chuti určená k dochucení všech grilovaných, pečených či vařených jídel z masa či zeleniny. Vhodné do gulášů, zapečených brambor a těstovin, gulášové a hrachové polévky. 



Mořská sůl hrubá

Použití: Vhodná do mlýnků

Popis: SŮL MOŘSKÁ HRUBÁ (NaCl)

Slouží k dosolení všech pokrmů, výborně se hodí do mlýnků na pepř, k nakládání masa a na steaky. Používá se k dezinfekci a do koupelí, kde má regenerační účinek a napomáhá relaxaci.

Země původu: Německo 



Sůl pekařská granulovaná

Použití: Na slané pečivo, preclíky apod.

Popis: SŮL PEKAŘSKÁ (NaCl)

Slouží k dosolení všech pokrmů, používá se hlavně při výrobě slaného pečiva, preclíků apod.. Neobsahuje jód.                                                  

Země původu: Německo 

Himalájská sůl hrubá

Použití: Čistá přírodní krystalická sůl 

Popis: HIMALÁJSKÁ SŮL HRUBÁ

Země původu: Pakystán




                    

                                            

                                                    

Rychlosůl

Použití: Dusitanová nakládací sůl s jodem

Složení: Vakuová sůl (Nacl), dusitan sodný E 250 (0,5 - 0,6%), jodičnan draselný, dělící přípravek E 535, E 500

Popis: RYCHLOSŮL - DUSITANOVÁ SŮL S JODEM

Kusy masa se nasolí směsí (cca. 20-30g na 1kg masa), nasolené maso se nechá asi 2 dny zaležet. Poté se zalije lákem (1 litr 100g směsi) a nechá se zaležet až deset dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2-3dnech maso překládat.