KOŘENÍCÍ SMĚSI

Adamova žebra

Použití: Jemná kořenící směs s výrazným medovým aroma

Složení: Sůl (max.49%), medové aroma, zvýrazňovač chuti E 621, směs přírodního koření v proměnlivých hmotnostních podílech.

Popis: ADAMOVA ŽEBRA                                    Jemná kořenící směs s výrazným medovým aroma, která lze použít na pečená žebírka či pečený bůček, používá se při nakládání všech druhů mas na gril, rožnění a přípravu marinád. Tato směs je vhodná i pod dušenou zeleninu. Zeleninu

Aglio olio & peperoncino

Použití: Do těstovin

Složení: Sůl (max.25%), koření (česnek plátky drcené, chilli drcené, paprika drcená, petržel list).

Popis: AGLIO OLIO PEPERONCINO

Směs koření nasypte do pánve s extra panenským olivovým olejem. Pomalu nechte zahřát cca. 5min. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte se směsí koření.
Dávkování: Jedna kávová lžička na jednu osobu. 

Arabica gril

Použití: Všestranná grilovací směs - káva trochu jinak.

Složení: Káva mletá 31%, Sůl (max.15%), koření (kmín římský, chilli, cibule), kvasnicový hydrolizát.

Popis: ARABICA GRIL

Všestranná grilovací směs na všechny druhy grilovaného a rožněného masa. Příměs kávy vytvoří příjemnou chuť a neodolatelné aroma grilovaného masa.                                         



Aztecký poklad

Použití: Jihoamerická kořenící směs, bez přidaného glutamátu sodného E 621

Složení: Sůl (max.35%), koření (cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno, chilli), vitamín B1.

Popis: AZTÉCKÝ POKLAD BEZ PŘIDANÉHO GLUTAMÁTU E 621

Všestranné použití na všechny druhy steaků, při rožnění a grilování, na zapečené vepřové plátky, do marinád, omáček a šťáv, vhodné i do zapečených brambor, těstovin, rýže, a dušené zeleniny.            

                                                                                          

Barbecue gril

Použití: Vhodné k rožnění a grilováni všech druhů mas

Složení: Jedlá sůl (max.15%), koření (paprika, chilli, cibule, rozmarýn, kurkuma, kopr, tymián, petržel).

Popis: BARBECUE GRIL

Jemná kořenící směs určená především ke grilování a rožnění všech druhů mas. Vhodná i na ryby a zvěřinu, možno dochutit pečené brambory či dušenou zeleninu. Zvýrazňuje chuť marinád. 

Božská krůta

Použití: Na krůtu, kuře ap.

Složení: Sůl (max.38%), koření (paprika, kurkuma, cibule, koriandr, chilli, oregano).

Popis: BOŽSKÁ KRŮTA

Směs určená na pečené a grilované krůty a kuřata. 


 






Citronový pepř

Použití: Na ryby i do salátů

Složení: Sůl (max. 39,5%), koření (kari, paprika, kurkuma, pepř bílý, citronová kůra, pepř černý), citronové aroma.

Popis: CITRONOVÝ PEPŘ

Dodává příjemně peprno-kyselou chuť a fantastickou vůni steakům z lososa, ale i jiným pokrmům z ryb, mořských darů, používá se do omáček a šťáv, výborně chutná v těstovinách, salátech a dresingách, ale můžeme tuto směs též použít i na ostatní druhy masa při rožnění a grilování steaku, špízů a podobných pokrmů.                                   



Čarodějka

Použití: Na grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do gulášů a omáček

Složení: Sůl jemná (max.18%), koření (SEZAM, paprika, kurkuma, koriandr, česnek, kmín římský, lněné semínko, pískavice, HOŘČICE, zázvor, hřebíček, kmín, fenykl, kardamom, muškátový květ, nové koření, pepř bílý, skořice, máta, CELER, majoránka, chilli), třtinový cukr, kyselina citronová.

Popis: ČARODĚJKA

Magická kořenící směs se sezamovým a lněným semínkem, která lze použít ke grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, vhodná do minutkové kuchyně, do omáček a gulášů, pomazánek a salátů. 

Ďábelské koření

Použití: Pikantní ostrá směs k přiostření pokrmů

Složení: Sůl max.(30%), koření (chilli, oregano, koriandr, kmín římský).

Popis: ĎÁBELSKÉ KOŘENÍ

Pikantní ostrá kořenící směs k dochucení a přiostření omáček, šťáv, gulášů, polévek ale také do pomazánek, masových směsí a mletých mas, minutek, ale i na rožněné a grilované maso nebo topinku s česnekem. 



Domácí utopenci

Použití: K přípravě tradiční pochoutky z špekáčků.

Složení: Hořčice bílá celá, karotka sušená granulovaná, cibule sušená granulovaná, pepř černý celý, nové koření drcené, chilli drcené, pastyňák sušený granulovaný, koriandr, bobkový list.

Popis: DOMÁCÍ UTOPENCI

POTŘEBUJEME: 1,5kg kvalitních špekáčků, 5 cibulí, 2 červené kapie, 1-2 sáčky (30g) DOMÁCÍ UTOPENCI, třílitrová sklenice od okurek.
NÁLEV: 1l vody, 4dcl octa, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru.

Garam masala

Použití: Indické koření do masitých a zeleninových pokrmů

Složení: Koriandr, kmín římský, kurkuma, chilli, fenykl, skořice, bobkový list, muškátový květ, kardamom, muškátový ořech, hřebíček, pískavice, pepř bílý.

Popis: GARAM MASALA

Indická kořenící směs, určená ke grilování a rožnění všech druhů mas, vhodná též do minutek a dušené zeleniny, mletých mas a mořských ryb, do luštěnin a rýže. Má specifickou vůní po římském kmínu a hřebíčku.                                                                         

Grilovaná zelenina

Použití: K přípravě grilované zeleniny

Složení: Mořská sůl (max.19%), třtinový cukr, koření (paprika, SEZAMOVÉ SEMÍNKO BÍLÉ, česnek, cibule, kurkuma, bazalka, saturejka, medvědí česnek).

Popis: GRILOVANÁ ZELENINA

Kořenící směs bez přidaného glutamátu je určená pro milovníky grilované zeleniny. Směs koření a bylinek je určená pro přípravu všech druhů grilované zeleniny a zeleninových pokrmů. 

Guláš

Použití: Do všech druhů gulášů a polévek paprikového typu

Složení: Sůl (max.35%), koření (paprika sladká, paprika ostrá, cibule červená, kmín, česnek, koriandr, majoránka).

Popis: GULÁŠ BEZ E 621

Kořenící směs bez přidaného glutamátu určená do všech druhů gulášů, omáček, polévek paprikového typu, minutek, do šťáv z dušeného masa.                                                         


                                                                                           



Gurmánka s vlákninou a vitamíny

Použití: Originální kořenící směs bez E 621 s vlákninou a vitamínem B1

Složení: Sůl(66%), sušená kořenová a listová zelenina, (CELER, mrkev, petržel, pór, cibule), vitamín B 1, vláknina.

Popis: GURMÁNKA S VLÁKNINOU A VITAMÍNY

Originální kořenící směs s vlákninou k dochucení každého vývaru, polévek, omáček a šťáv, do rýže a luštěnin, dušené a restované zeleniny, vařených těstovin, ale i do studených pokrmů, salátů a pomazánek.  



Habibi

Použití: Ostrá směs ke grilování všech druhů mas, do marinád a omáček

Složení: Sůl mořská (max.23%), koření (HOŘČICE, paprika, cibule, chilli, česnek, koriandr, pepř černý).

Popis: HABIBI

Ostrá směs koření určená na grilované a rožněné, vepřové, hovězí, drůbeží a skopové maso, vhodná i na zvěřinu, do omáček a marinád, mletých mas a nádivek. Používá se i v minutkové kuchyni, při pečení masových rolád a špízu.                                                                    




Houbové koření

Použití: Voňavá směs houbového aroma do polévek a omáček

Složení: Sůl max.(29%), koření (HOŘČICE, kmín, koriandr, cibule, mrkev, pastinák, CELER, pepř černý), třtinový cukr, houby (hřib smrkový - Boletus edulis 6%, žampión zahradní - Agaricus hortensis 6%), houbové aroma.

Popis: HOUBOVÉ KOŘENÍ

Všestranné použití k dochucení polévek, vývarů, do omáček, houbových gulášů, do zapečených těstovin a brambor, do minutkových šťáv a masových směsí, hovězích a vepřových dušených plátků, čínských a indonéských jídel. 

Hungaria

Použití: Pikantní směs výborná na steaky a bifteky

Složení: Sůl mořská hrubá (max.18%), sůl jemná (max.9%), koření (paprika, HOŘČICE, koriandr, pepř černý, česnek, cibule, chilli, mrkev, oregano, petržel, tymián).

Popis: HUNGARIA

Všestranná pikantní kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin. 


Chimichurri verde

Použití: Směs koření na tradiční argentinskou salsu

Složení: Sůl mořská hrubá (max.10%), koření (cibule, petržel, česnek, pepř, paprika, oregano), třtinový cukr.

Popis: CHIMICHURRI VERDE

Výrazná chuť bylinek, která zvýrazní chuť hovězího masa. Argentinská salsa chimichurri (čimičuri) patří mezi nejznámější recepty z jihoamerického kontinentu.  Používá se také jako omáčka k hotovému masu, ale je možné ji použít jako marinádu (především na kuřecí nebo ryby), nebo k opečenému chlebu. Kořenící směs lze také použít na všechny zeleninové pokrmy, a to jak za studena, tak za tepla.

Karbanátek

Použití: Do karbanátků a všech mletých mas

Složení: Sůl (max.48%), koření (červená a zelená sušená kapie, oregano, rozmarýn, pepř bílý, cibule, česnek), zvýrazňovač chuti a vůně E 621.

Popis: KARBANÁTEK

Kořenící směs určená pro dochucení všech pokrmů z mletých mas.        

                                                                                         


Kari Madras

Použití: Směs indického kari bez přidané soli

Složení: Koření (kurkuma, koriandr, kmín římský, pískavice, česnek, HOŘČICE, fenykl, chilli, kari lístky).

Popis: KARI MADRAS BEZ SOLI

Kari koření je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní.

Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek. 

Krakonošova zahrádka

Použití: Směs přírodních bylin

Složení: Směs koření a sušené zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech (petržel, kopr, sušená kapie, cibule).

Popis: KRAKONOŠOVA ZAHRÁDKA
Směs přírodních bylin a koření vhodná do salátů, pomazánek, dresingů, do polévek a vývarů, omáček, ale i na ryby a bílé maso, výborná do bylinkových másel, ale třeba i jako dekoraci příloh minutkových jídel.               

Kuřecí steak s růžovým pepřem

Použití: Směs koření na kuřecí maso s červeným pepřem

Složení: Sůl mořská jemná (max.39%), koření (cibule, pepř červený 5%, paprika, pepř černý, zázvor, medvědí česnek, rozmarýn, šalvěj), třtinový cukr.

Popis: KUŘECÍ STEAK S RŮŽOVÝM PEPŘEM  




Maďarský kotlík

Použití: Dochutí, dobarví, zahustí

Složení: Paprika sladká, paprikové granule, sůl (max.30%), cukr, zvýrazňovač chuti E 621, barvivo E 160c.

Popis: MAĎARSKÝ KOTLÍK

Kořenící směs k dochucení všech omáček a polévek paprikového základu a gulášového typu.                                                                                            



Medvědí gril bez E 621

Použití: Grilovací směs s vůní planého česneku, bez přidaného glutamátu sodného E 621

Složení: Sůl (max.39%), koření (paprika, česnek, cibule, pepř, medvědí česnek, oregano, petržel), cukr.

Popis: MEDVĚDÍ GRIL BEZ PŘIDANÉHO GLUTAMÁTU E 621

Všestranná kořenící směs s přirozenou vůní planého medvědího česneku, bez přidaných glutamátů, vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, lze použít i do zapečených brambor a těstovin. 

Moravský vrabec

Použití: Na tradičního moravského vrabce, ale i ostatní vepřové pečeně

Složení: Sůl(max.27%), koření(kmín, česnek, cibule, paprika, oregano, pepř černý), rostlinný olej.

Popis: MORAVSKÝ VRABEC

Kořenící směs určená k přípravě tradičního pokrmu moravský vrabec, výborně se hodí k dochucení klasické vepřové pečeni, vepřových výpečků, pečeného bůčku a krkoviček.                                                                       

Orient

Použití: Orientální kořenící směs

Složení: Koriandr, kmín římský, zázvor, kurkuma, muškátový ořech, fenykl, hřebíček.

Popis: ORIENT

Ideální kořenící směs pro přípravu indických pokrmů, vhodná do masových směsí, zeleninových ragů, rýže, obilovin a luštěnin.                                                                           



Pařížský pepř

Použití: Do nakládaných hermelínu a utopenců

Složení: Paprika červená drcená, pepř černý drcený, paprika zelená drcená, pepř bílý drcený, pepř zelený drcený, paprika sladká mletá, pepř červený drcený.

Popis: PAŘÍŽSKÝ PEPŘ

Kořenící směs složená především z různých druhů drceného pepře a drcených paprik, vhodná na všechny druhy masa, používá se při nakládání utopenců a sýrů (HERMELÍN, VLTAVÍN aj.). 


Pečená kolena

Použití: Pečené nebo rožněné vepřové kolena, bůček, žebírka aj.

Složení: Sůl (max.35%), směs koření a sušené zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech, (paprika, pepř černý, pepř bílý, česnek, petržel nať, kurkuma), dextróza, hydrolizovaný protein, zvýrazňovač chuti E 621, extrakty koření.

Popis: PEČENÁ KOLENA

Výrazná kořenící směs papriky a česneku k ochucení vepřového pečeného nebo grilovaného kolena, vepřového boku či žebírek.

 Piri - piri

Použití: Mírně ostrá směs na maso a do omáček

Složení: Sůl (max. 29%), koření (cibule, chilli, česnek, paprika, pepř černý, pepř zelený, petržel, medvědí česnek).

Popis: PIRI-PIRI

Mírně ostrá směs koření se používá na pečené, nebo rožněné maso a k dochucení omáček. Smícháte-li směs piri-piri s olejem, docílíte jemné pikantní marinády.

Provensálské koření

Použití: Do salátů, na rožněné masa a do bylinných omáček

Složení: Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech(majoránka, tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka).

Popis: PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ




Ratatouille

Použití: Na grilovanou zapečenou zeleninu, do zapečených těstovin a brambor.

Složení: Sůl (max.39%), koření (česnek, cibule, bazalka, oregano, kmín, paprika, zázvor, HOŘČICE, šalvěj, chilli).

Popis: RATATOUILLE

Francouzská směs koření, která se používá na dušenou, restovanou a grilovanou zeleninu, houby, vhodná do leča, čerstvých zeleninových salátu, do zapečených brambor a těstovin. 

Rump steak

Použití: Na oblíbenou pochoutku z hovězího masa

Složení: Pepř černý, sůl jemná i hrubá (max.11,4%), zvýrazňovač chuti E 621, bazalka, koriandr, česnek, sušená kapie červená a zelená, pepř zelený, cibule mletá a drcená.

Popis: RUMP STEAK

Kořenící směs s malým obsahem soli, se zeleným drceným pepřem a drcenými kapiemi na oblíbenou pochoutku z hovězího masa RUMPSTEAK. Lze ji ale použít i na ostatní druhy masa, do minutek, omáček a šťáv. 


Ryby a mořské dary

Použití: Na lososa, žraloka a dary moře

Složení: Pepř černý, zvýrazňovač chuti E 621, jedlá sůl, HOŘČICE, cibule(granule), paprika, regulátor kyselosti E 330, CELER, koření, aroma.

Popis: RYBY A MOŘSKÉ DARY

Kořenící směs s citronovým aroma určená na pečeného nebo grilovaného lososa, žraloka a ostatní mořské ryby a dary moře, můžeme použít i na rybí filé a ryby sladkovodní, vhodné též do salátů. 


Skopové a králičí

Použití: Na pečené a rožněné skopové a králičí maso

Složení: Sůl jemná (max.29%), koření (kmín římský, cibule, rozmarýn, česnek, paprika, oregano, zázvor, bazalka).

Popis: SKOPOVÉ A KRÁLIČÍ
Směs určená na pečené nebo rožněné skopové a králičí maso, ale i na marinované hovězí či vepřové plátky, vhodné pod dušenou zeleninu, do omáček a šťáv.  Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.                                                                                                                        

Svařák

Použití: Do svařených vín a punčů

Složení: Sušená jablka, pomerančová kůra, hřebíček, skořice.

Popis: SVAŘENÉ VÍNO

Příjemně aromatická směs sušených jablek a koření k dochucení svařených vín a punčů, výtečně chutná i jako čajová směs.                      



Štrúdl

Použití: Směs koření do tradičního štrúdlu

Složení: Skořice, kardamom, muškátový ořech, zázvor, nové koření

Popis: ŠTRÚDL

Směs koření bez přidaného cukru namíchaná dle domácích receptů k ochucení tradičního štrúdlu a podobných sladkých závinů.                                                                              


Vegetariánské koření

Použití: Směs koření bez soli z výhradně českých vypěstovaných surovin

Složení: Koriandr mletý, hořčice mletá, kmín mletý.

Popis: VEGETARIÁNSKÉ KOŘENÍ Vegetariánské koření je směs která se pro své vlastnosti a účinky používá v oblasti racionální výživy k usnadnění trávení, především tučných a nadýmavých pokrmů. Obsahuje pouze druhy koření vypěstované v Čechách (oblast Orlických hor a podhůří). Neobsahuje sůl ani žádné další přísady. Má jemnou chuť a vůni. Hodí se k úpravě různých druhů mas, polévek, zeleniny, pomazánek, k vaření brambor, přidává se do těst na slané pečivo a chléb. Nebo třeba jen na chléb s máslem. Orestováním na oleji získáte intenzivnější chuť a vůni.                        

Zelenina kořenová granulovaná

Použití: Voňavá kořenová zelenina vypěstovaná v ČR

Složení: Směs kořenové zeleniny sušené v proměnlivých hmotnostních podílech (karotka, pastyňák, celer)

Popis: ZELENINA KOŘENOVÁ GRANULOVANÁ

Úžasná voňavá směs granulované zeleniny velikosti 0,8 až 2mm vypěstovaná a zpracovaná v České republice. 


Zlaté kuře bez E 621

Použití: Směs na grilované, nebo pečené kuře bez přidaného glutamátu E 621

Složení: Koření (paprika sladká i pálivá, sušená cibule a česnek, pepř, kari, rozmarýn, kmín), sůl (max.58%), cukr.

Popis: ZLATÉ KUŘE BEZ PŘIDANÉHO GLUTAMÁTU E 621

Univerzální grilovací kořenící směs bez přidaného glutamátu nejen na grilované a pečené kuře, ale i na ostatní drůbeží a vepřové maso, pečené sele či vepřovou kýtu, do grilované a dušené zeleniny, výborně chutná na grilovaných žampionech. 

Zvěřina

Použití: Na zvěřinu a divočinu

Složení: Sůl (max.19%), koření (nové koření, jalovec, tymián, paprika, bobkový list, oregano, pepř černý, šalvěj, zázvor).

Popis: ZVĚŘINA
Směs koření a bylin určená pro přípravu zvěřiny a divočiny, pečenému kančímu, dančímu, srnčímu masu, ale i na divokou kačenu či bažanta, můžeme použít i na hovězí a skopové maso, do selských omelet a zapečených brambor. Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.

Adžika

Použití: Gruzijská kořenící směs nepálivé chuti

Složení: Sůl (max.19%), koření (koriandr,paprika, kopr, pískavice, česnek, petržel, celer, sumah).

Popis: ADŽIKA
Kořenící směs gruzijské a arménské kuchyně, která se používá ke grilování masa a ryb, k dušené zelenině, zejména fazolím, lilku a čočce. Používá se především k přípravě tradičního arménského pokrmu šašlik. Má příjemnou jemně pikantní chuť. Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.

Americké brambory

Použití: K dochucení smažených pomfritů

Složení: Jedlá sůl (max.45%), koření (paprika, česnek, kmín, muškátový ořech, cibule, petržel, koriandr, pepř černý).

Popis: AMERICKÉ BRAMBORY

Směs určená k dochucení všech smažených bramborových příloh (hranolky, krokety, americké brambory aj. pomfrity). Vhodné i na pečené brambory s kmínem, zapečené francouzské brambory, ale i zapečené těstoviny nebo zeleninu. 

Arabská směs

Použití: Kořenící směs k dochucení pokrmů arabské kuchyně

Složení: Jedlá sůl (ma.35%), koření (paprika, cibule, česnek, chilli, kmín římský, koriandr).

Popis: ARABSKÉ KOŘENÍ

Směs určená k ochucení pokrmů arabské kuchyně ze skopového, ale i hovězího a vepřového masa, vhodná do mletých mas a restované zeleniny, zejména lilek a rajče. V arabských zemích se používá k dochucení pokrmů jako kebab, šiš kebab, kabsa, kufte aj. V řecké kuchyni do tradičních gyrosů. 

Baby gril

Použití: Dětská grilovací kořenící směs bez E 621

Složení: Sůl mořská (max.10%), paprika, cibule, kmín, mrkev, CELER, kurkuma, petržel, cukr třtinový, oregano, pastyňák.

Popis: BABY GRIL

Směs koření s nízkým obsahem mořské soli, vhodná k přípravě dětských pokrmů, ke grilování a rožnění, pod dušenou zeleninu, do těstovin, rýže a jiných dietních jídel. Má voňavou nepálivou chuť. Neobsahuje glutaman sodný. 


Barbecue se zeleným pepřem

Použití: Originální směs s vůní a chutí zeleného pepře

Složení: Sůl jemná (max.29%), koření (paprika, česnek, cibule, pepř zelený, koriandr, pepř černý, oregano, saturejka, bazalka, šalvěj), E 621 (zvýrazňovač chuti).

Popis: BARBECUE SE ZELENÝM PEPŘEM

Originální směs s vůní a chutí zeleného pepře na všechny druhy rožněných a pečených mas. Vhodná do omáček a sosů pepřového typu. 

Bruschetta

Použití: Ideální na topinku nebo italský chlebíček s rajčaty

Složení: Sůl (max.18%), koření (česnek, cibule, petržel, pepř černý, bazalka, oregano).

Popis: BRUSCHETTA

Kořenící směs vhodná na topinky, italský chlebíček s rajčaty, na čerstvou zeleninu, grilovanou nebo restovanou zeleninu. Směs můžeme použít sypkou nebo s olejem a jemně potírat opečený toust či topinku.            




Country koření

Použití: Oblíbená směs koření bez přidaného glutamátu sodného E 621, k ohni, rožni, do kuchyně

Složení: Sůl mořská hrubá (max.19%), sůl jemná (max.9%), koření (paprika, HOŘČICE, kmín římský, pepř černý, cibule, česnek, koriandr, chilli, oregano), cukr.

Popis: COUNTRY KOŘENÍ BEZ PŘIDANÉHO GLUTAMÁTU E 621

Všestranná kořenící směs, bez přidaného glutamátu, vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin. 

Čína Wok

Použití: Směs koření pro přípravu asijské kuchyně

Složení: Sůl mořská jemná (max.19%), koření (cibule, česnek, paprika, kurkuma, kmín římský, koriandr, pískavice, pepř černý, zázvor, citronová kůra), třtinový cukr.

Popis: ČÍNA WOK

Typická čínská kořenící směs pro přípravu pokrmů z masa a zeleniny.





Dátá čaj masala

Použití: Bílý čaj

Složení: Kardamom, zázvor, skořice, hřebíček, pepř bílý.

Popis: DÁTÁ ČAJ MASALA

POUŽITÍ: Pro indický bílý čaj, 1l vody, 0,5l mléka, 2 lžičky černého čaje, 1 lžičku DÁTÁ ČAJ MASALA, cukr podle chuti.
Do vroucí vody přidáme postupně DÁTÁ ČAJ MASALA, černý čaj a pokud používáte cukr, necháme vařit 1min., pak přidáme mléko a necháme znovu vzkypět, scedíme a podáváme zásadně teplé. 

Farmářské brambory

Použití: Směs s vůní restované cibule a česneku.

Složení: Jedlá sůl (max.42%), koření (česnek, cibule, restovaná cibule, petržel, kurkuma, rozmarýn, šalvěj), pšeničná mouka. Obsahuje lepek.

Popis: FARMÁŘSKÉ BRAMBORY

Kořenící směs s restovanou cibulkou k ochucení pečených a grilovaných brambor. Možno použít i do jiných bramborových a zeleninových pokrmů.                                               

 


Grilovací koření bez E 621 a soli

Použití: Grilovací směs bez přidaného glutamátu sodného a soli.

Složení: Koření (paprika, cibule, kmín, česnek, petržel, bazalka).

Popis: Grilovací koření bez E 621 a soli

Univerzální všestranná kořenící směs bez přidaného glutamanu sodného a soli, vhodná na všechny druhy rožněných a grilovaných pokrmů, do mletých mas, ryb, luštěnin, zapečených těstovin, brambor, na fritované přílohy a mnoho dalších možností dle fantazie kuchaře. Jemná směs příjemné vůně a nepálivé chuti. 

Grilované sýry

Použití: Na grilované i nakládané sýry, k výrobě marinády

Složení: Sůl (max.5%), koření (česnek, paprika červená drcená, cibule, pepř černý, pepř bílý, paprika zelená drcená, pepř zelený, pepř červený, petržel, tymián).

Popis: GRILOVANÉ SÝRY

Hrubá kořenící směs s malým obsahem soli, určená na grilované, ale i nakládané sýry, vhodné použití nalezneme i při přípravě hovězích, vepřových a kuřecích steaků. 


Gurmánka bez soli

Použití: Univerzální směs bez E 621 s nižším obsahem soli k dochucení polévek, omáček i studených jídel

Složení: Sůl (max.49%), cukr, kukuřičná mouka, sušená zelenina (karotka, petržel, CELER, cibule, česnek), pepř černý mletý, kurkuma, přírodní barvivo vitamín B2 E 101, vitamín C, vláknina.

Popis: GURMÁNKA EXCLUSIVE BEZ GLUTAMANU

Originální kořenící směs bez glutamanu sodného (E 621) k dochucení každého vývaru, polévek, omáček a šťáv, do rýže a luštěnin, dušené a restované zeleniny, vařených těstovin, ale i do studených pokrmů, salátů a pomazánek. 

Gyros jemný

Použití: Řecká kořenící směs na grilované maso

Složení: Sůl (max.30%), koření (zázvor, oregano, bazalka, česnek, cibule, rozmarýn), E 621

Popis: GYROS - JEMNÝ

Řecká kořenící směs s rozmarýnem a bazalkou na přípravu tradičního gyrosu, ale i na steaky z kuřecího, vepřového, skopového a hovězího masa, do minutek a masových směsí, restované a dušené zeleniny.



Harrisa

Použití: Ohnivá kořenící směs z Tunisu

Složení: Chilli, kmín, kmín římský, koriandr, sůl 5%.

Popis: HARRISA

Ďábelská ohnivě pálící směs určená k přiostření mnoho druhů omáček, do gulášů, polévek, na grilované maso, do minutek, špaget, ale i do mletých masových směsí na topinky. Smícháním s olivovým olejem vytvoříme pastu HARRISA. 


                                                          




Hranolky

Použití: Kořenící sůl nejen na bramborové hranolky

Složení: Sůl (max.60%), paprika sladká, česnek granulovaný, pepř černý mletý.

Popis: HRANOLKY

Kořenící sůl určená především k ochucení fritovaných a pečených bramborových hranolek, můžeme ji ale použít i na ostatní fritované, nebo pečené bramborové přílohy (krokety, americké brambory, aj.) 





Chicken masala

Použití: Ostrá indická směs na kuřecí maso

Složení: Kurkuma, chilli, kmín římský, zázvor, bobkový list, hřebíček, koriandr, kardamom, sůl (max.2,1%), česnek, fenykl.

Popis: CHICKEN MASALA

Ostrá indická kořenící směs vhodná na úpravu kuřecího masa pečením, vařením a dušením. Jemnější chuti docílíte, jestliže koření orestujete na olivovém oleji. Lze použít k přípravě bezmasích pokrmů či jako ostřejší kari.


 


Chlebové koření

Použití: Na výrobu domácího chleba bez lepku

Složení: Koriandr, fenykl, anýz, kmín.

Popis: CHLEBOVÉ KOŘENÍ

Kořenící směs bez lepku určená na přípravu domácího chleba a jiných druhů domácího pečiva. 







Kari - indický typ

Použití: Směs indické kuchyně do mas a omáček

Složení: Sůl (max.18%), kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, hřebíček, muškátový květ, zázvor, chilli).

Popis: KARI

Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek.                                                     

Kayenský pepř s česnekem

Použití: Velmi ostrá odrůda chilli papriček s česnekem

Složení: Sůl mořská hrubá, sůl jemná (max. 34%), koření (chilli, česnek, kayenský pepř, paprika).

Popis: CAYENSKÝ PEPŘ S ČESNEKEM

Cayenský pepř s česnekovými floky se používá k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa. V této směsi je přidán granulovaný česnek pro zvýraznění chutě a vůně.

Krkonošský bramborák

Použití: Do tradičních krkonošských bramboráků

Složení: Česnek, pepř černý, majoránka, jedlá sůl 30%.

Popis: KRKONOŠSKÝ BRAMBORÁK

Kořenící směs určená především do tradičních krkonošských bramboráku, vhodná i do mletých mas, prejtů a jitrnic, do bramborové či hrachové polévky, nebo do selských omelet, výborně ochutí moravskou česnečku se sýrem a sázeným vajíčkem. 

Kuskus

Složení: Sůl mořská (max.19%), koření (paprika, cibule, kmín, koriandr, petržel, pepř bílý, kayenský pepř, kurkuma, skořice).

Popis: KUSKUS

Lehce pálivá kořenící směs k přípravě tradičních arabských pokrmů, jako je bulgur, hummus, nebo kuskus (spařená a do kuliček tvarovaná krupice z ječmene, pšenice, nebo prosa).  Směs kuskus můžeme použít i k dochucení masa, sójových jídel, grilované zeleniny, nebo přidat do mletých mas arabské kuchyně, jako je kebab, arabské plněné papriky mletým masem.

Makrela na roštu

Použití: Na grilované a pečené ryby

Složení: Sůl (max.39%), česnek granulovaný, paprika sladká, kmín drcený, petržel, medvědí česnek.

Popis: MAKRELA NA ROŠTU

Kořenící směs určená na grilované a rožněné makrely a mnoho jiných sladkovodních i mořských ryb, která příjemně ochutí grilovanou pochoutku s vůní česneku, bylin a kvalitní sladké papriky. Využití najdete v domácí kuchyni, při přípravě pečených ryb a rybích filé. 

Mexiko

Použití: Pikantní ostrá grilovací směs koření jemná

Složení: Paprika, chilli, cibule, česnek, kmín, pepř černý, nové koření, muškátový ořech, oregano.

Popis: MEXIKO

Pikantní ostrá kořenící směs vhodná k přiostření a dochucení grilovacích omáček, masových směsí, grilované a restované zeleniny, do gulášů, zapečených brambor a těstovin, ale především na rožněné a grilované masa a špízy. 



Námořnická krkovička

Použití: Na grilovanou a rožněnou krkovici, ale i ostatní plátky z vepřového masa

Složení: Sůl (max.15%), koření (cibule, pepř, celer, paprikové floky, citronová kůra, provensálské byliny).

Popis: NÁMOŘNICKÁ KRKOVIČKA
Směs koření určená především na grilovanou a rožněnou vepřovou krkovičku, hodí se i na steaky s hovězího a drůbežího masa, vhodné využití uplatníme v minutkové kuchyni a pod dušenou, nebo grilovanou zeleninu.  Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.

Osmánské koření

Použití: Orientální směs koření k rožnění vepřových nebo kuřecích plátků

Složení: Sůl (max.43%), koření (paprika sladká, kurkuma, pepř černý, hořčice, pískavice, chilli), vitamín B1, zvýrazňovač chuti E 621.

Popis: OSMÁNSKÉ KOŘENÍ

Kořenící směs je určená k rožnění a grilování vepřových, nebo kuřecích plátku masa. K přípravě marinády, na potírání grilovaného masa, doporučujeme použít 1-2 ks blizny šafránu.

Pašerák

Použití: Na sojové maso, gril i do omáček

Složení: Směs koření a zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech (sezamové semínko celé, tymián, oregano, paprika, kmín, cibule, kurkuma, koriandr mletý).

Popis: PAŠERÁK

Velmi pestrá kořenící směs se sezamovým semínkem na rožněné a grilované pokrmy z masa a zeleniny, do masových minutkových směsí, na sojové maso, do omáček a šťáv, salátů a pomazánek, ale třeba i na selskou omeletu.                                                                         

Pečené brambory

Použití: Výtečná směs k okořenění pečených brambor se zeleninou při rožnění selat a vepřových kýt.

Složení: Sůl (max. 39%), česnek, cibule, paprika, kmín, petržel nať, bazalka, šalvěj, medvědí česnek.

Popis: PEČENÉ BRAMBORY

Kořenící směs určená k okořenění pečených a grilovaných brambor ve slupce i bez, do zapečených francouzských brambor, ale především se používá k okořenění směsi pečených brambor se zeleninou, nebo houby, při rožnění selete, nebo vepřové kýty na grilu. 

Pizza

Použití: Na pizzu i do těstovin

Složení: Majoránka, tymián, oregano, rozmarýn.

Popis: PIZZA

Jemná aromatická kořenící směs italské kuchyně vhodná na pizzu do těstovin, ale i do zeleninových salátů. 



Punč - grog - čaj

Použití: Do vánočních punčů, grogů, ovocných čajů a svařených červených vín.

Složení: Sušené ovoce (višně, jablka), skořice, hřebíček, badyán, pomerančová kůra.

Popis: PUNČ - GROG - ČAJ

Příjemně aromatická směs, se sušenými višněmi a kousky jablek, spolu s kořením ochutí každý vánoční punč, grog, ovocný čaj, nebo svařené červené víno.


Roštěnky

Použití: Na hovězí roštěnky i vepřové plátky

Složení: Paprika, kmín, nové koření, koriandr, kardamom, zázvor, kurkuma, sůl (max. 16%).

Popis: ROŠTĚNKY

Kořenící směs především určená k přípravě roštěnek z hovězího masa, lze použít na plátky z vepřového masa, do různých minutek, pečeného masa, ale i do omáček, gulášů a ragů.                                                           

Ryba na bylinkách

Použití: Kořenící nepálivá směs původem ze Středomoří

Složení: Petržel, cibule, česnek, pepř černý.

Popis: RYBA NA BYLINKÁCH - KABAJAKI

Kořenící nepálivá směs původem ze Středomoří se používá na dochucení mořských i sladkovodních ryb, plodů moře, ale i na rybí polévku. Používá se i ve studené kuchyni.





Salátová zálivka

Použití: Do salátů, jogurtových a majonézových zálivek

Složení: Cukr, sůl (max.15%) koření (rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka, majoránka, citronová kůra, HOŘČICE, cibule, kopr, pepř černý).

Popis: SALÁTOVÁ ZÁLIVKA

Aromatická kořenící směs vhodná do dresingů, jogurtových, majonézových a octových zálivek, do salátů z ryb, těstovin a zeleniny, ale můžeme ji použít do zapečených těstovin a brambor. 

Staročeské koření

Použití: Do tradičních českých pokrmů

Složení: Pepř černý, majoránka, zázvor, kmín, česnek, E 621, sůl max. 34%.

Popis: STAROČESKÉ KOŘENÍ

K přípravě tradičních českých pokrmů, do omáček, zabijačkových polévek a gulášů, do jitrnic, jelit, prejtů a haší, do mletých mas, na vepřové a hovězí maso, ale třeba i do těsta na krkonošský bramborák.                           



Svíčková

Použití: Do svíčkové a hamburské omáčky

Složení: Jedlá sůl (max.15%), směs sušené kořenové zeleniny v různých hmotnostních podílech ( mrkev, pastyňák, petržel), koření (cibule, nové koření, tymián, pepř černý).

Popis: SVÍČKOVÁ

Směs je určená k dochucení tradiční české svíčkové omáčky, vhodná těž do hamburské omáčky a podobných smetanových omáček.    


Tandoori masala

Použití: Pikantní indická směs

Složení: Chilli, česnek, zázvor, koriandr, kmín, jedlá sůl 10%.

Popis: TANDOORI MASALA

Pikantní severoindická kořenící směs určená k výrobě jogurtové marinády a přípravě vepřových nebo kuřecích marinovaných plátků, lze přidávat téměř do všech zeleninových a masitých pokrmů.                       

Vepřová pečeně

Použití: Směs do tradiční české vepřové pečeně

Složení: Směs koření, sůl max.20%, E 621, sušená zelenina, aromatické látky, modifikovaný škrob E 1422.

Popis: VEPŘOVÁ PEČENĚ

Tradiční kořenící směs do klasické české vepřové pečeně, pečených bůčků, moravského vrabce, výpečků apod., možno použít i na maso hovězí a skopové, do masových směsí a minutek, do houbové, bramborové, hrachové, květákové a kmínové polévky a některých hnědých omáček. 




Zelenina sušená mix

Použití: Do polévek a vývarů

Složení: Směs sušené kořenové a listové zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech(mrkev, pastyňák, celer, petržel, cibule, pórek).

Popis: ZELENINA SUŠENÁ MIX

Sušená směs zeleniny vhodná do všech druhů vývarů, zeleninových a jiných polévek, kde směs sušené zeleniny zvýrazní chuť a vůni, možno použít i do omáček a šťáv a pod pečené nebo dušené maso. 

Zlaté kuře na bylinkách

Použití: K přípravě drůbežích pokrmů

Složení: Mořská sůl (max.15%), rozmarýn, bazalka, zázvor, cibule, česnek, paprika, lněné semínko), cukr.

Popis: ZLATÉ KUŘE NA BYLINKÁCH

Kořenící směs s vůní bylin určená nejen na kuřecí a krůtí maso. Směs můžete využít i ke grilování a rožnění. Svoji nezaměnitelnou vůní jsi ji určitě oblíbíte. 



Živáňská pečeně

Použití: Na tradiční živáňskou pečeni

Složení: Sůl jemná (max. 14%), koření (koriandr, chilli, paprika, pastinák, cibule, pepř) zvýrazňovač chuti E 621.

Popis: ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ

Směs koření určená na tradiční živáňskou pečeni, ale i na rožněné a grilované vepřové nebo drůbeží maso, do grilované zeleniny, selských omelet, zapečených těstovin a brambor.

Africké koření

Použití: Do omáček, zeleninových salátu, nebo kus kusu

Složení: Sůl (max.24%), koření (paprika, česnek, cibule, majoránka, nové koření).          

Popis: AFRICKÉ KOŘENÍ
Africká kořenící směs je určená na přípravu zeleninových salátů, omáček, k dochucení kus kusu, ale i k všestrannému využití při grilování a rožnění, na pečená nebo dušená masa, vhodné i do mletých a sekaných pokrmů.  Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.

Andělská křídla

Použití: Pikantní kořenící směs nejen na kuřecí křidélka

Složení: Sůl (max.55%), koření (chilli, pepř, paprika, kurkuma), zvýrazňovač chuti E 621.

Popis: ANDĚLSKÁ KŘIDÉLKA

Pikantní kořenící směs určená na grilovaná a pečená kuřecí nebo krůtí masa, ale i pro přípravu husy či kachny, možno použít i na ostatní druhy grilovaných a rožněných mas. Má výraznou chuť a vůni. 


Argentina

Použití: Při grilování a rožnění vepřového i hovězího masa, vhodné i do minutek a směsí

Složení: Sůl (max.39%), koření (paprika, cibule, koriandr, česnek, pepř černý, tymián).

Popis: ARGENTINA

Všestranná univerzální kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.                          

Bambova sůl

Použití: Delikátní originální bylinná směs

Složení: Sůl (max.32%), směs kořenové zeleniny v různých hmotnostních podílech (mrkev, pastyňák, petržel), koření (SEZAM, kurkuma, pepř bílý, pepř zelený, majoránka, petržel, paprika, kmín, koriandr, kardamom, česnek).

Popis: BAMBOVA SŮL

Kořenící sůl vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, vhodné na bílé maso, do pokrmů z ryb, ale i do luštěnin, rýže a brambor. Můžeme s touto kořenící solí posypat třeba i chléb s máslem. 

Bozeňovský pstruh

Použití: Na pstruhy a jiné sladkovodní ryby

Složení: Sůl mořská (max.35%), koření (kmín drcený, paprika drcená, česnek granulovaný, citronová kůra, kurkuma, tymián, cibule, pepř 4-barevný drcený).

Popis: BOZEŇOVSKÝ PSTRUH

Směs určená na pečené a grilované pstruhy, ale i mnoho jiných druhů sladkovodních ryb.                                                                                    

 

Bylinkové máslo

Použití: Kořenící směs bez přidaného glutamátu sodného E 621 nejen na výrobu bylinkového másla

Složení: Sůl (max.33%), česnek, cibule, kukuřičná mouka, třtinový cukr, rozmarýn, mrkev, pastinák, petržel, medvědí česnek, kurkuma, pažitka, vitamín B2.

Popis: BYLINKOVÉ MÁSLO BEZ PŘIDANÉHO GLUTAMÁTU E 621

Kořenící směs bez přidaného glutamátu určená pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná na ryby, do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i na kuřecí, krůtí nebo králičí maso. 

Cowboy steak 7-pepřů

Použití: Pepřová kořenící směs bez soli

Složení: Pepř černý, paprika zelená a červená, pepř bílý, pepř růžový, pepř zelený, sečuánský pepř, cayenský pepř,

Popis: COWBOY STEAK - 7 PEPŘŮ

Pepřová směs bez soli, určená na všechny druhy steaků, rožněného i pečeného masa, k dochucení pikantních směsí, výtečná do mexických fazolí.






Čubrica

Použití: Tradiční bulharská kořenící směs

Složení: Sůl max.(12%), saturejka, pískavice, chilli, směs přírodního koření v proměnlivých hmotnostních podílech.

Popis: ČUBRICA

Tradiční kořenící směs balkánské kuchyně, která je vhodná především do mletých mas, dušené a zapečené zelenině, luštěnin, na vařený brambor, do slaných pomazánek a sýrů, polévek (čorba) a typických balkánských rožněných a pečených pokrmů (musaka, kebab, džuveč atd.) 




Domácí sekaná

Použití: Do mletých mas a domácí sekané či karbanátků

Složení: Sůl max.25%, E 621, česnek, paprika, majoránka, směs přírodního koření v proměnlivých hmotnostních podílech.

Popis: DOMÁCÍ SEKANÁ

Kořenící směs určená pro přípravu tradiční české sekané, vhodné použití do všech druhů mletých mas a zeleninových karbanátků, játrových knedlíčků a paštik, můžeme použít i k dochucení bramborové nebo hrachové polévky.                                           

Farmářský steak

Použití: Směs koření na steak, bez přidané soli

Složení: Paprika, cibule, rozmarýn, pepř černý, hořčice bílá, koriandr, hořčice černá, tymián, medvědí česnek.

Popis: FARMÁŘSKÝ STEAK BEZ SOLI

Všestranná kořenící směs, bez přidaného glutamátu E 621 a soli, vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin.                                                                                            

Grilovaná masa

Použití: Vůně kouře, dřeva a brandy

Složení: Sůl jemná (max. 30%), paprika, dextróza, cibule, lněné semínko, bazalka, kvasnicový extrakt, kouřové aroma, barvivo E 160c.

Popis: GRILOVANÁ MASA

Fantastická kořenící směs s vůní dřeva, kouře a brandy, která doladí chuť a vůni každého grilovaného masa. Po použití grilovaných mas budete chtít ochutnávat znovu a znovu. 



Grilované špízy

Použití: Na grilované špízy z masa, zeleniny a hub

Složení: Sůl (max.49%), koření (chilli, hořčice, paprika, sušená zelenina), cukr fruktóza, paprikový výtažek, zvýrazňovač chuti E 621.

Popis: GRILOVANÉ ŠPÍZY
Hrubá kořenící směs s fruktózou, která ochutí každé grilované speciality, zejména pak grilované špízy s mnoha druhů masa, zeleniny a hub.  Prodává se prášková, ale i ve formě pasty.       

Gurmánka s mořskou řasou a solí

Použití: Všestranná kořenící směs bez E 621 s mořskou řasou a solí, nejen k dochucení polévek a omáček

Složení: Mořská sůl (66%), sušená kořenová a listová zelenina, (CELER, mrkev, petržel, pór, cibule), vitamín B 1, cukr, mořská řasa 4%.

Popis: GURMÁNKA S MOŘSKOU ŘASOU A MOŘSKOU SOLÍ

Originální kořenící směs s mořskou řasou a mořskou solí k dochucení každého vývaru, polévek, omáček a šťáv, do rýže a luštěnin, dušené a restované zeleniny, vařených těstovin, ale i do studených pokrmů, salátů a pomazánek.                                   

                                   

Gyros jemný červený

Použití: Řecká kořenící směs na grilované maso

Složení: Sůl jemná (max. 22%), koření (paprika, cibule, česnek, pepř černý, kmín římský, koriandr, rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, oregano).

Popis: GYROS JEMNÝ ČERVENÝ

Směs koření, která perfektně doladí chuť gyrosu. Originální směs cibule, česneku, papriky a bylinek, určená pro přípravu tradiční řecké speciality - GYROS. Jedinečná receptura a vyvážená chuť umožňují široké použití této směsi. Je vhodná k přípravě specialit z mletého masa, skopového, kuřecího nebo masových minutek.

Himalájský medvěd

Použití: Medvědí gril bez alergenu a éček s himalájskou solí

Složení: Sůl himalájská hrubá (max. 15%), česnek sušený, sušené pivovarské kvasnice, pepř černý, kukuřičná krupice, sůl mořská hrubá (max. 5%), kmín římský, sušená kapie, medvědí česnek.

Popis: HIMALÁJSKÝ MEDVĚD

Všestranná kořenící směs s přirozenou vůní planého medvědího česneku, bez přidaných glutamátů, lepků a alergenů s malým podílem himalájské soli a mořské soli, vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, lze použít i do zapečených brambor a těstovin. 

Hříbkové koření

Použití: Kořenící směs s pravými hříbky

Složení: Mořská sůl (max.25%), Hřib smrkový (Boletus edulis 25%), koriandr, mrkev, pastyňák, CELER, kmín, cibule, pískavice, pepř černý, houbové aroma.

Popis: HŘÍBKOVÉ KOŘENÍ

Tato směs obsahuje 25% pravého hřibu smrkového (Boletus edulis). Směs dá vašim pokrmům nezaměnitelnou chuť a vůni. Hodí se do krémových polévek, omáček, zeleninových a zapečených jídel, ale i na steak, nebo pečené kuře.                                          



Chilli con carne

Použití: K dochucení tradičního pokrmu chilli con carne

Složení: Mořská sůl jemná (max.10%), koření (chilli vločky, paprika sladká, kmín římský, paprika ostrá, pepř černý, česnek, cibule, paprika vločky, cibule, oregano).

Popis: CHILLI CON CARNE Kořenící pikantní směs do mexické kuchyně, kuchyně karibského stylu, nebo kuchyně jižní Ameriky. Ideální pro přípravu tradičního pokrmu chilli co carne, nebo specialit jako taco, buritos nebo enchiliada. Dalo by se říct, že opravdové chilli con carne je exotická obdoba guláše, tedy hovězí maso dušené na chilli papričkách.                                                        

Italské koření

Použití: Do těstovin, špaget a na pizzu

Složení: Sůl max.34%, koření (česnek, cibule, paprika, oregano, tymián, bazalka, chilli), vitamín B2.

Popis: ITALSKÉ KOŘENÍ

Neostrá kořenící směs vhodná na pizzu, špagety a podobné vařené nebo zapečené těstoviny, do salátů, dresingů, jogurtů, omáček. Možno použít i jako steakové koření na všechny druhy masa, do mletých mas, na špízy a ražniči, do marinád při rožnění a grilování, na restovanou nebo grilovanou zeleninu. 

                                                                                                                                                 

Kari - thajský typ

Použití: Směs indické kuchyně do mas a omáček s výrazným množstvím chilli a papriky

Složení: Paprika, kurkuma, koriandr, chilli, zázvor, pískavice, česnek, kardamom, pepř černý.

Popis: KARI - THAJSKÝ TYP

Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek.

Koření pěti vůní

Použití: Ke kořenění čínských pokrmů, masitých a zeleninových jídel.

Složení: Badyán, fenykl, hřebíček, sečuánský pepř a skořice v proměnlivých hmotnostních podílech.

Popis: KOŘENÍ PĚTI VŮNÍ

Je směs původem z Číny a Vietnamu, která se používá k dochucení minutek z hovězího a drůbežího masa, ryb, sójového masa, dušené a restované zeleniny.                                  


Kuře orient gril

Použití: Kořenící směs na přípravu orientálních pokrmů z kuřecího masa

Složení: Sůl (max.40%), koření (kari, cibule, česnek, bazalka, saturejka, chilli).

Popis: KUŘE ORIENT GRIL

K přípravě pokrmu kuře po orientálsku, minutek z kuřecího masa, polévek, omáček thajského typu, do luštěnin, rýže, drůbeže, ryb a darů moře.     


Maďarský guláš

Použití: Směs určená k přípravě gulášů

Složení: Mořská sůl (max.15%), koření (paprika sladká a ostrá, kmín, cibule, pepř).

Popis: MAĎARSKÝ GULÁŠ

Kořenící směs určená k přípravě všech typů gulášů, polévek a omáček paprikového typu.




 


Meat masala

Použití: Mírně ostrá směs koření indického typu

Složení: Sůl (max.15,5%), koření (koriandr, paprika sladká, zázvor, česnek, zvýrazňovač chuti E 621, kmín římský, chilli).

Popis: MEAT MASALA

Mírně ostrá směs koření indického typu s římským kmínem a chilli. Vhodná na pečení, grilování, dušená masa, zeleninu, do rýže a kuskusu. 

                                                                                                                 

Mletá masa

Použití: Do všech pokrmů z mletých mas

Složení: Sůl jemná (max.29%) koření (cibule, česnek, majoránka, paprika, kmín, pepř, koriandr, muškátový ořech, zázvor, chilli).

Popis: MLETÁ MASA

Univerzální kořenící směs určená k přípravě domácí sekané, čevabčiči, kuliček z mletého masa, bifteků a rolád z mletých mas všech druhů. 




Nasi goreng

Použití: Pikantní indická směs s předsmaženou cibulkou

Složení: Cibule předsmažená, paprika, chilli, sůl max.15%, E 621, kari.

Popis: NASI GORENG

Mírně pikantní indonéská kořenící směs vhodná do minutek ze všech druhů mas, dušené a restované zeleniny, rýže, pohanky, ale i do omáček a šťáv, můžeme ji též použít na ryby a mořské dary, do polévek, na hrachovou a bramborovou kaši. Přidává se těsně před nebo až na úplný závěr uvařeného pokrmu. 

Paela

Použití: Na tradiční španělské jídlo paela

Složení: Paprika sladká, kurkuma, paprika drcená, petržel, cibule, česnek, pepř bílý, chilli.

Popis: PAELA

Směs koření určená především na tradiční španělské jídlo PAELA. Můžeme ji použít i do masových směsí, pokrmů z ryb, do rizot a zapečených těstovin, polévek a omáček. 

                     



Paštikové koření bez soli

Použití: Kořenící směs bez soli, pro výrobu domácích paštik

Složení: Muškátový ořech, hřebíček, cibule, pepř černý, nové koření, koriandr, skořice, muškátový květ, bobkový list, tymián, bazalka, zázvor, pepř zelený.

Popis: PAŠTIKOVÉ KOŘENÍ BEZ SOLI

Kořenící směs bez soli k přípravě mnoho druhů domácích paštik. 




Perník

Použití: Do perníků, sušenek a čajového vánočního pečiva

Složení: Skořice mletá, koriandr mletý, hřebíček mletý, pomerančová kůra mletá, anýz mletý, nové koření mleté, citronová kůra mletá, badyán mletý, kardamom mletý.

Popis: PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Jemně mletá kořenící směs bez kypřícího prášku určená do perníků, vánoček, mazanců, sušenek a čajového  pečiva.                



Polévkové byliny

Použití: Neostrá směs bylin a sušené zeleniny.

Složení: Sůl mořská hrubá (max.15%), směs sušené kořenové zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech (CELER, mrkev, petržel), cibule, česnek, paprika, libeček, petržel list, bazalka, kopr.

Popis: POLEVKOVÉ BYLINY JEMNÉ


Rajská

Použití: K dochucení rajských a tomatových omáček

Složení: Jedlá sůl (max.15%), směs sušené kořenové zeleniny v různých hmotnostních podílech ( mrkev, pastyňák, petržel), koření (nové koření, pepř černý, hřebíček, bazalka, cibule).

Popis: RAJSKÁ

Směs k dochucení rajské omáčky a ostatních tomatových omáček a polévek, můžeme použít do leča, na pizzu a špagety. 

Rožnění

Použití: Všestranná směs na gril a rožeň bez přidaného glutamátu

Složení: Sůl jemná (max.39%), koření (paprika, česnek, cibule, pepř černý, oregano, petržel), cukr.

Popis: ROŽNĚNÍ BEZ E 621 Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas. Do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené, nebo grilované zelenině. Vhodné do zapečených brambor a těstovin.   

Ryby

Použití: Na všechny druhy ryb, bez přidaného glutamátu.

Složení: Sůl (max.39%), česnek, paprika, mrkev, HOŘČICE, CELER, pastinák, citronová kůra, saturejka, oregano, kouřové aroma.

Popis: RYBY BEZ E 621

Universální kořenící směs určená především k dochucení pečených, smažených a rožněných ryb všech druhů, můžeme též přidat do restované a dušené zeleniny.               


         

Sele na rožni

Použití: Na rožněné sele a kýtu, grilovanou krůtu či kuřata

Složení: Sůl (max.19%), česnek, paprika, pepř černý, paprika drcená, hořčice bílá, oregano, petržel list.

Popis: SELE NA ROŽNI

Směs koření určená především na grilované a rožněné sele a kýty, grilovaná kuřata a krůty. Výtečně se hodí do marinád k nakládání masa a špízů na gril, vhodné i na grilovanou zeleninu a houby, můžeme použít i do zapečených těstovin a brambor.

Steak

Použití: Na všechny druhy steaku a marinovaných plátků

Složení: Sůl mořská hrubá (max.29%), koření (pepř černý, tymián, cibule, hořčice bílá, paprika, koriandr).

Popis: STEAKOVÉ KOŘENÍ

Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, do zapečených brambor a těstovin. 


Špagety

Použití: Na pizzu, do špaget a ostatních těstovin

Složení: Sůl (max.19%), paprika, oregano, česnek, cibule, pepř, kmín, bazalka, saturejka.

Popis: ŠPAGETY

Bylinková kořenící směs vhodná na pizzu, do špaget a ostatních vařených či zapečených těstovin, můžeme použít i do salátů a zálivek, na dušenou a grilovanou zeleninu. 

Tandoori masala červená

Použití: pikantní severoindická směs

Složení: Kmín římský, koriandr, paprika, sůl (max. 10%), zvýrazňovač chuti a vůně E 621, sumah, zázvor, česnek.

Popis: TANDOORI MASALA ČERVENÁ

Pikantní severoindická kořenící směs určená k výrobě jogurtové marinády a přípravě vepřových nebo kuřecích marinovaných plátků, lze přidávat téměř do všech zeleninových a masitých pokrmů. 

Tzatziky

Použití: Originální řecká směs do tradičních tzatziků

Složení: Sůl max.32%, česnek, kopr, kapie, pepř bílý.

Popis: TZATZIKY

Původní řecká kořenící směs, která je určená do jogurtů se strouhanými okurkami, česnekem a olivovým olejem. Můžeme ji použít do pomazánek, majonéz, dresingů a především do zeleninových salátů, vhodné i na pokrmy z ryb.                                                          





Zabijačkové koření

Použití: Do zabijačkových polévek a gulášů

Složení: Sůl (max.30%), česnek, majoránka, nové koření, muškátový květ, pepř černý.

Popis: ZABIJAČKOVÉ KOŘENÍ

Ideální kořenící směs do jitrnic, jelítek, prejtů, haší, do zabijačkových polévek a gulášů, pokrmů z krve, do mletých mas, ale i pod dušené skopové a hovězí maso. 




Zeleninový salát - sýr

Použití: Na čerstvou zeleninu a sýry

Složení: Sůl (max.48%), koření (česnek, cukr, cibule, bazalka, oregano, majoránka, rozmarýn, paprika drcená, bobkový list, pepř černý).

Popis: ZELENINOVÝ SALÁT & SÝR

Kořenící směs s vyváženým poměrem sušených bylin, která je určená na veškeré jarní a letní čerstvé zeleninové saláty a sýry fetta, mozzarella a sýrů balkánského typu.